Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Wagner Róbert emlékére

Wagner Róbert emlékére
Búcsúzunk Wagner Róbert Kollégánktól,

a Baráttól, a Szakembertől!

 Kedves Robi!


Halálhíredtől megrendülten búcsúzunk Tőled barátaid, szakmai tisztelőid nevében.


A gyász és a szomorúság mellett csak haragos kérdések kavarognak bennünk. Miért kellett így történnie? Hát ennyi egy ember élete? Mi végre vagyunk a világban, és mi marad utánunk, ha egyszer el kell hagynunk a földi létet?


Elmentél, de itt marad utánad egy üzlet, melyre méltán büszke lehet családod, városod, de az egész magyar vendéglátás is.


Elmentél, de itt marad utánad egy szakma, amely soha nem felejtheti el, hogy az egyik legnagyobb képviselője voltál.


Elmentél, de itt maradnak barátaid, szakmai tisztelőid, tanítványaid, kik szívükben örökre megőrzik a veled töltött éveket.


Míg állni fog az üzlet, míg élni fognak barátaid, tisztelőid, tanítványaid, neved és emléked fennmarad. Sok ez vagy kevés? Ezt nem tudjuk. De hisszük, hogy elvesztéseddel mindannyian kevesebbek lettünk. Hisszük, hogy ezekben a napokban nagyon sok volt vendéged szíve szorul össze a hír hallatán. Hisszük, hogy bár többet nem tűnik fel jellegzetes alakod, szellemiséged, örökös tenni akarásod közöttünk marad.


Köszönjük, hogy ismerhettünk!

Köszönjük, hogy barátságoddal megtiszteltél minket!

Köszönjük, hogy része voltál életünknek!


Nyugodj békében Robi! Nagyon fogsz hiányozni!

 

 

foto_20130103121508_67.JPG

 

1945-2012

 

 

Wagner Róbert 1945. augusztus 23-án Szombathelyen született. A gimnázium befejezése után Budapesten tanult, majd visszakerült Szombathelyre.

 

Édesapja – aki egy vendéglős dinasztia tagjaként 13 évesen került a városba – a Schmall-féle régi Sabaria Étterem és Szálloda tanulója, majd később főpincére lett. A második világháborús szombathelyi bombázás már mind a Palace Szálló és Kávéház bérlőjét tette tönkre, de 1945. augusztus 1-jén a háború utáni első éttermet ő nyitotta meg a városban.

 

Édesanyja – aki szintén vendéglős dinasztiából származik – már együtt élte meg férjével az 1949-es államosítást, majd hosszú és nehéz évek után a szakmai újrakezdést.

 

Wagner Róbert így korán beletanult a vendéglátásba, a szakmát már otthonról hozta magával. A vendéglátóipari szakközépiskola elvégzése után a 60-as és 70-es években a tanácsi irányítású vendéglátásban dolgozott, majd 1982-től mint magánvendéglős működött. Kezdetben egy kisebb belvárosi borozó-pizzériában, majd 1993-tól a jelenlegi Wagner Vendégudvar tulajdonosaként.

 

Az üzlet tipikus családi vállalkozás, rajta kívül felesége és két fia is itt dolgozik. A fiúk a családi tradíciót már, mint a dinasztia ötödik ágaként folytatják, a szakmai versenyeken mutatott teljesítmények alapján nagyon sikeresen.

Wagner Róbert 1990-ben egyik alapító tagja volt a Vasi Vendéglősök Klubjának, amely azóta is virágzóan működik. Szintén tagja volt a Vendéglátó Ipartestület elnökségének, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek, 1999-től a Szövetség Vasi Régiójának elnökeként.

 

Számtalan hazai és nemzetközi elismerés mellett a „Gasztronómia Szolgálatáért” érdemérem birtokosa, „Éttermi Mester” címet, „Schnitta Sámuel – Magyar Éttermi Kultúráért” díjat kapott, az MNGSZ Értékőrző Testület tagja, és az MNGSZ hivatalos szakmai zsűritagja volt.

 

 

kepkivagas_20130103122511_21.JPG