Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Tizedszer rendezik meg májusban a gasztrofesztivált

Tizedszer rendezik meg májusban a gasztrofesztivált
Ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítik el a számukra legkedvesebb ételeket a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, amelyen Magyarország legelismertebb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai mutatkoznak be a Millenáris parkban május 21. és 24. között.
A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az örökséget választották a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek elő - közölték a Gourmet Fesztivál szervezői. Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője a közleményben hangsúlyozta: reményeik szerint az idei tematika minden eddiginél sokszínűbb és különlegesebb fesztiválmenüt eredményez, amely a nagyközönség számára is új élményeket jelent majd. Gerendai Károly, a fesztivál alapítója felidézte: "tíz éve azzal a céllal vettük át és újítottuk meg a korábban Budai Gourmet néven elindult fesztivált, hogy minél teljesebb képet adjunk a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világáról. Az elképzelésünk az volt, hogy elérhetőbbé tesszük, közelebb hozzuk a fogyasztókhoz a +gasztroforradalom+ éllovasait, azáltal, hogy végre egy helyen megkóstolhatjuk Magyarország legjobb konyháit.


Tizedszer rendezik meg májusban a gasztrofesztivált


Aztán évről évre igyekeztünk mindig tovább fejleszteni a rendezvényt, ennek érdekében például folyamatosan bővítettük a résztvevők körét. Mindig meghívtuk az újonnan nyitó csúcséttermeket is, de megpróbáltunk nem csupán éttermekben gondolkodni, így a látogató megtalálhatja nálunk például a legjobb borászatokat, pálinkafőzdéket és cukrászatokat is. Gyakorlatilag mára a Gourmet Fesztivál egy teljes körképet tud nyújtani a hazai gasztrokultúráról" - emelte ki. Az idei Gourmet Fesztiválon a séfek közül a színpadon is bemutatót tart mások mellett Rácz Jenő, Wolf András, Mizsei János, Bíró Lajos és az Anyukám mondta éttermet jegyző Dudás testvérek. A színpadon ezúttal is Mautner Zsófia és Jókuti András lesznek a házigazdák, akik olyan ínyenceket is vendégül látnak, mint például Dragomán György író, Hajós András énekes, humorista, Pásztor Anna előadóművész és Sváby András műsorvezető, producer. A bemutatókon túl workshopok és gyerekfoglalkozások is helyet kapnak a programban, a felnőtteket pedig egy új szabadtéri helyszín, a Tűzhely várja majd - közölték a szervezők.