Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Taroltak a magyarok a Berliner Wine Trophy-n

Taroltak a magyarok a Berliner Wine Trophy-n
A rangos berlini borversenyen, a Berliner Wine Trophy-n példátlan mennyiségű érmet hoztak el a benevezett magyar borászok. Két nagyarany-, hetven arany-, öt ezüst- és két bronzérem volt a termés, amelyre méltán lehetnek büszkék a hazai szakemberek. 

Közel nyolcvan érmet hoztak haza a magyar borászok a nemzetközileg elismert Berliner Wine Trophy nevű német borversenyről. A 25. alkalommal megrendezett eseményen nagyaranyéremből kettő is magyarok zsebében kötött ki, valamint hetven arany-, öt ezüst- és két bronzérem is magyar szakemberekhez került.  

 

vorosbor

Vörösbor


A megkötések adottak és szigorúak voltak, a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Hivatal és a Nemzetközi Borász Szövetség alkotta meg őket. Ezek alapján nyolcezer bort értékelt a versenyen több mint 140 borszakértő tizenkét nap alatt. A 2021-es díjazottak közé 2500-an kerültek be, 79-et nyertek el magyar borászok. A tokaji aszúk voltak a legkedveltebbek, egy-egy nagyaranyérmet nyert a Pajzos Tokaj 2017-es évjáratú aszúja, illetve a Royal Tokaji 2016-os, 6 puttonyos aszúja. 

Az aranyérmek közül a legtöbbet, számszerint tizenkilencet a Tokaji-Hegyaljai borvidék borászai vihették haza. Nagyjából minden magyar borvidék gazdagabb lett legalább egy éremmel az idei berlini versenyen. A szekszárdi borászatok összesen kilenc aranyat, a Badacsony nyolc aranyat, Villány pedig hat aranyat hozott el. Az egri Varga Pincészet két aranyérmet nyert, három-három aranyérmet gyűjtött még a Balaton-felvidéki Pálffy Szőlőbirtok és a somlói Tornai Pincészet is. 

Az érmek értékét növeli, hogy a teljes mezőny legfeljebb harminc százaléka kaphat elismerést. 

 

M. A. 
Forrás: mti