Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Széll Tamásék készülnek a Bocuse d'Or januári lyoni döntőjére

Széll Tamásék készülnek a Bocuse d'Or januári lyoni döntőjére
Hetente hatszor, napi nyolc órában készül a január 24-én és 25-én Lyonban megrendezendő Bocuse d'Or döntőjére az európai versenyt májusban Budapesten megnyerő magyar csapat.
Hamvas Zoltán elnök, Széll Tamás séf, Szabó Kevin segédszakács (commis) és Vomberg Frigyes coach a januári 5 óra 35 perces nemzetközi séfverseny döntőjén 24 ország legjobb csapataival méri össze tudását. Vomberg Frigyes coach vezetésével a csapat heti hat napot gyakorol: az egyik nap a lyoni box tökéletes másában a helyszínt és az alapanyagokat készítik elő, a másikon pedig időre gyakorolják a folyamatosan tökéletesedő koreográfiát, elemzik a hibákat és kockázatokat.


Bocuse d'Or 2017
Széll Tamás szerint egy vegetáriánus ételt nehezebb úgy elkészíteni, hogy az teljes értékű élményt nyújtson a húskedvelők számára is


A magyar csapatnak november 30-ig kellett megküldenie a választott alapanyagok listáját és a készítendő étel receptjét, amelyen apróbb módosításokat végezhetnek majd. Az alapanyag ismét a világ legjobb csirkéjeként számon tartott bresse-i fajta lesz, amelyhez ötféle "tenger gyümölcséből" lehetett párosítást választani, és ezekből megálmodni a tradicionális lyoni fogásnak számító "csirke és rák" újraértelmezését. A verseny történetében idén először fordul elő, hogy második fogásként vegetáriánus ételt várnak a versenyzőktől, akik tejet és tojást sem használhatnak./T.D.