Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Stratégiai partnerségi megállapodást írtunk alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal

Stratégiai partnerségi megállapodást írtunk alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal

A megállapodásokat Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára írta alá nyolc szakmai szervezet képviselőivel 2013. július 11-én, Budapesten.
Stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium


A minisztérium a stratégiai partnereket közvetlenül bevonja az ágazati jogszabályok előkészítésébe. A kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó szervezetek véleményének kikérésével és beépítésével jó minőségű, az életviszonyoknak megfelelő szabályozások alkothatók meg.

A fejlesztési minisztérium egy-másfél éves előkészítés után első körben a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségével, a Logisztikai Egyeztető Fórummal, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozók Ipartestületével, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével, a Magyar Mérnöki Kamarával, a Magyar Útügyi Társasággal és a Megújuló Energia Platformmal kötött megállapodást. A stratégiai partnerek köre a jövőben tovább bővülhet.

A megállapodások célja, hogy a szakmai, társadalmi szervezetek szerteágazó tapasztalatainak figyelembevételével közérthető, hatékonyan alkalmazható előírások születhessenek a gazdasági élet szabályozása során.


Fónagy János államtitkár és Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke

Fónagy János államtitkár és Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke az aláíráskor


A minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnernek. Az együttműködő szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A stratégiai partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék, és a minisztériumnak átadják.

Fónagy János köszöntőjében elmondta: a kormányzat a közös célok kijelölése mellett hosszú távú eredményekre törekszik. A fejlesztési tárca is azokkal a gazdasági szereplőkkel keresi tehát az együttműködést, akik távlatosan terveznek. A kiszámítható, megalapozott és tartós fellendülés az összefogás erejére támaszkodva érhető el. A mérnököktől a fuvarozókig, a tervezőktől a kivitelezőkig mindenkinek a saját területén kell kialakítania a legalkalmasabb kereteket arra, hogy kifelé érdekeiket képviselve, befelé pedig szabályozó-kiegyenlítő funkciót ellátva, partnerré tudjon válni a nemzeti érdekérvényesítés folyamatában.


Fotó: Bartolf Ágnes


(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)