Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Prohászka Béla Schmitt Pál köztársasági elnöknél járt

Prohászka Béla Schmitt Pál köztársasági elnöknél járt

Nemrégen Prohászka Béla, az MNGSz elnöke Sándor Dénes szakács, és Molnár Péter  kíséretében a Sándor-palotában találkozhatott Schmitt Pál köztársasági elnökkel.Sándor Dénes a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának docensét a találkozó apropójáról kérdeztük.

Euro Skills

- 2010.decemberében volt a EuroSkills verseny Lisszabonban, amely a különböző szakmák közötti európa bajnokság és ahol magyarok elég szép eredményeket értek el több szakmában. Én a szakács szakmát képviseltem, és zsűriztem is odakint. A magyar szakács versenyzőnket Molnár Péternek hívták, én voltam a felkészítője, az MNGSZ pedig a szakmai szponzora.

- Milyen eredményt ért el a versenyzőnk?
- Molnár Péter a 19 versenyzőből 12. lett, viszont a pontszáma kiemelkedő volt. 600 pontot lehetett maximum elérni, és aki 500 fölött teljesített, az úgynevezett Kiválósági Díjban részesült. Ennek az apropóján hívott meg minket Schmitt Pál egy köszöntőre az idei év elején.

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke is mesélt a találkozóról:
- Nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy a Sándor-palotában fogadott bennünket a Köztársasági elnök, aki kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos a jó szakmunkásképzés és a jó szakmunkás. Később kötetlen beszélgetés keretében az egészséges táplálkozás fontosságáról is beszéltünk. Elhangzott az is, hogy lényeges a magyar alapanyag jelenléte a közétkeztetésben, főként az óvodákban. De az éttermekben is fontos, hogy hogyan jelenik meg a magyar alapanyag.

Prohászka Béla

Prohászka Béla, az MNGSz elnöke Sándor Dénes szakács, és Molnár Péter  kíséretében a Sándor-palotában találkozhatott Schmitt Pál köztársasági elnökkel


Ez úton is köszönjük a Köztársasági elnöknek, hogy fogadta a szakács szakma versenyzőjét és felkészítőjét! Továbbá köszönjük dr.Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a közbenjárását, hiszen tudni kell, hogy ő kezdeményezte ezt a fogadást.


MCOnet-Kovács Tünde