Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Nosztalgia vacsoraest Pécsett

Nosztalgia vacsoraest Pécsett


Nosztalgia vacsoraest Pécsett


„Akire büszkék vagyunk”


A Baranyai régió Senior Szekció tagjai színvonalas nosztalgia vacsoraestet rendeztek a Delta étteremben. A vacsoraesten a szervezet kiváló mesterszakácsai századfordulós ételeket készítettek Tankó József Venesz díjas mesterszakács tiszteletbeli elnök irányításával.

 

A rendezvény célja a gasztronómiai értékeink, hagyományaink megőrzése, ápolása, szem előtt tartva az egészséges és korszerű táplálkozási szokásokat. A borfogyasztási kultúra párosítása a gasztronómiai élményekkel. A zenés, műsoros vacsoraesten a Delta étterem szépen terített asztalokkal várta vendégeit, mely zsúfolásig megtelt.

 

A résztvevőket Benkő Dezső tulajdonos, házigazda köszöntötte, majd Zsiga István régióelnök megnyitó beszédében Babits Mihály szavait idézte:

 

„Múlt nélkül nincs jövő

S mennél gazdagabb a multad,

Annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”

 

A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Várhelyi Miklós Venesz díjas mesterszakás és Ónodi Ferenc Schnitta díjas éttermi mester, akik nemcsak a szakmaiság jeles képviselői, hanem a régió nagy barátai, példaképei. Az emlék nosztalgia vacsoraest, mellyel négy kiváló tanítómesterünknek állítottunk emléket, értékes célok mellett gazdag mondanivalójú volt.

 

Mert van jövő. Ez a profitorientált világ most is a valós értékekről szólt. A térség mesterei felkarolva a fiatalokat, együtt dolgoztak a diákszekció tagjaival. Felemelő és megható volt látni, amikor a megtelt étteremben felsorakozott az ételeket készítő több mint tíz mester és diákjaik, a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulói, akik a színvonalas rendezvény lebonyolításában is részt vettek. A Baranyai Gasztronómiáért Egyesület az Egyesület megalakulásának évfordulójára emlékdíjat alapított „Akire büszkék vagyunk” elnevezéssel, a térség volt nagy szakmai géniuszairól, tanítómestereiről, akik szakmai alázata, munkássága, oktatásban nyújtott jelentős szerepe példaértékű a felnövekvő generáció számára.

A szakmai életműdíjas emlékérem névadói mindig velünk élnek és segítik munkánkat.

 

A mesterek és a segítő diákszekció tagjai felsorakozása után következett az emlékérmek átadása. Közben projektoron kivetítve tekinthették meg a résztvevők a névadó mesterek és tanítványaik munkásságát. A jelenlévő családtagokat egy szál virággal köszöntötte a vezetőség.

 

Kiss Károly – Gedeon Endre emlékérmet Schäffer Tibor vállalkozó kapott.

Berényi Imre emlékéremmel ismertük el Juhász László mesterszakács és Skrut György szakácsmester munkásságát.

Egerszegi Endre emlékéremmel Harmat Vilmos mestercukrászt jutalmazta a vezetőség.

 

A vendégek és mindannyian, akik jelen voltunk, meghatódva, büszkén valljuk, hogy a magyar gasztronómiának van jövője, csak gondozni és ápolni kell. Legyünk büszkék mestereink értékeire, segítve, elismerve tiszteljük egymást és mások sikereit, eredményeit.

 

Gratulálok Benkő Dezső tulajdonosnak és kollégáinak, megköszönve kiváló munkájukat, a pécsi szakiskola vezetőinek, szakoktatóinak, a régió támogatóinak, akik ismét jó példát mutattak szakmaszeretetről, a munka megbecsüléséről, az emberi kapcsolatok fontosságáról.

Köszönöm a rendezvény támogatóinak és szervezeteinek segítő munkáját.

 

A nosztalgia vacsoraest színvonalas, emlékezetes, élményekben gazdag program volt.

 

Megtiszteltetés számomra, hogy az emlékérmek névadóit személyesen ismerhettem, mestereimnek tekinthettem, és részt vehettem a róluk elnevezett rendezvény szervezésében.

Ezen a színvonalas estén úgy éreztem, én is a díjazottak között voltam, de ami a legfontosabb a Vendégek is, akik részt vettek egy emlékezetes vacsoraesten.

 

 

Pécs, 2013. március 18.

 

 

Zsiga István

Schnitta díjas éttermi mester az MNGSZ

Pécs és Környéke Regionális Szervezet és a

Baranyai Gasztronómiáért Egyesület elnöke

 

 

 

 

 

 

3-kep_20130408110338_84.JPG

 

20130301-195725_20130408110338_70.jpg

 

4-kep_20130408110338_8.JPG