Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Neves verseny döntősei közt a TokajGuide/TokajKalauz című könyv

Neves verseny döntősei közt a TokajGuide/TokajKalauz című könyv
Gourmand Awards a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléi közt van számontartva, a GA for Drink Culture legjobb négy versenyzője közt pedig egy magyar, Tokaji borokat méltató kötet is bekerült.  

Ripkai Gergely TokajGuide/TokajKalauz című műve versenyez a legjobbnak járó helyért a Gourmand Awardson. Százhetvenöt ország nevezte be neves íróinak gasztronómiai témájú könyveit, melyek közül a legjobb négybe választották a magyar író sikerkönyvét a European Wine kategóriában. Magyar könyv egyébként még nem került be a rangos verseny élmezőnyébe. A döntősök, így Ripkai Gergely is használhatják már a könyvszemle hivatalos “Best in World” matricáját. 

 

tokaj
Tokaj borvidék

 

TokajGuide/TokajKalauz című könyv a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg, eddig három kiadásban 2014-es kiadása óta. A kötet Rudolf Lantschbauer és Yulan CaiRuster Ausbruch DAC (Vinothek, Ausztria), Zeljko GarmazWine StoriesBosnia & Herzegovina (Bosznia-Hercegovina) és Benjamin North Spencer: The New Wines of Mount Etna (Gemelli Press, USA) könyveivel versenyez. A magyar mű kétnyelvű könyvként jelenik meg, érdekessége, hogy kétévente friss, aktualizált kiadással jelenik meg - legközelebb 2021 áprilisában várható, már a Gourmand Awards matricájával. A tokaji borvidék százötven nagy borászata mellett megjelenik a könyvben a helyi legjobb éttermek garmadája, szálláshelyek és rendezvénytippek is, de kirándulóhelyek ajánlatával is találkozhatunk, megjelölve a környező várakkal és nevezetességekkel.  M. A. 
Forrás: mti