Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Mogyorós az idei Magyarország tortája

Mogyorós az idei Magyarország tortája
Idén harminc torta közül választották ki Magyarország tortáját, a zsűri a Balatoni habos mogyorót választotta, míg a cukormentesek közül  a Pöttyös Pannit választották.
 
ABalatoni habos mogyorót a budapesti Horváth Cukrászda Kft. által működtetett Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette, aki korábban a Magyarország cukormentes tortája versenyt is megnyerte már. A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült. Az édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános.


Idén harminc torta közül választották ki Magyarország tortáját

 Varga Margit, a Pöttyös Panni torta készítője, és Vaslóczki Orsolya, a Balatoni habos mogyoró alkotója a díjnyertes tortákkal


A Magyarország cukormentes tortája verseny élén végzett Pöttyös Panni tortát Varga Margit, a budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza alkotta meg. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet; az üde málna mousse ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége, amely jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is - hangzott el a Pöttyös Panni tortáról. Idén is meghirdettték a legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér versenyét, a búzakenyér kategória győztese, egyben a Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett./T.D.