Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

MEGKEZDŐTÖTT a Schnitta Sámuel Országos Tanulóverseny DÖNTŐJE

MEGKEZDŐTÖTT a Schnitta Sámuel Országos Tanulóverseny DÖNTŐJE


2013. március 20-21.


Miskolc

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a Magyarországon vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak országos szakmai emlékversenyét második alkalommal hirdetette meg.

 

Az elmúlt évben második alkalommal írta ki a gasztronómiai versenyt az egyesület, melynek selejtezőit ősztől, január végéig rendeztek az ország hét régiójában, ahonnan az első helyezett iskolák öt fős csapatai jutottak a verseny legjobbjai közé.

 

Intézmény neve

Település

1

Bocskai István Szakképző Iskola

HAJDÚSZOBOSZLÓ

2

Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakképző Iskola

KAPOSVÁR

3

„SÉF” Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola

VESZPRÉM

4

Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium

SOPRON

5

Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola

MISKOLC

6

Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola

KECSKEMÉT

7

SZINERGIA Üzleti Szakképző Iskola

Taverna Tagintézménye

BUDAPEST

A régiónkénti megmérettetéseken közel harminc intézmény hallgatói versengtek. A II. Schnitta Sámuel Gasztronómiai Emlékverseny döntőjének helyszíne immár második alkalommal Miskolc városa, időpontja 2013. március 20-21. A verseny lebonyolításában a Schnitta egyesületnek a MNGSZ Miskolc környékének régiós szakemberei segítenek, az iparkamarákkal történő jó együttműködésnek köszönhetően – akik a régiós versenyeket is segítették – a döntő adminisztrációját a BOKIK munkatársai látják el.

A döntő résztvevői az első napon a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközép-, és Szakiskola tanműhelyében versenyeznek, mely iskola oktatási étterme is második alkalommal ad helyet a döntő lebonyolításának. A szakmai feladatok többségét kell itt megoldaniuk a csapatoknak, míg a második napon az igényes vendéglátó szakmai rendezvények iránt érdeklődőknek mutatkoznak be az iskolák csapattagjai, a Miskolc belvárosában található ITC aulájában, konferenciatermében.

A csapatok a három vendéglátó alapszakma képviselőiből állnak, a szakácsoknak általuk előre ismert alapanyagokból kell, lefőzniük egy négyfogásos ételsort, – amik nyersanyagát, főtámogatóként ugyancsak második alkalommal biztosít a Baromfiudvar 2002 Kft. - aminek tányérdesszertjét a csapat cukrász tagja készíti el. A verseny része még az említett szakmák képviselői által elkészített, a nagyközönség és a zsűri részére is bemutatott hidegkonyhai termékekből összeállított, nyolc személyes díszmunka, valamint egy dísztorta elkészítése is.

A verseny névadójának szakmáját a pincér szakmát képviselő versenyzők feladatsora sokrétű és szerteágazó, a minden csapat számára azonos feladatok között szerepel: alkalmi ételsor terítése, amihez az alkalmat a helyszínen húzza ki a zsűri, eszközfelismerés, szakmai intelligenciakérdések, élőmunka, italkeverés, pezsgő bontás vendég előtt és a sornak itt még nincs vége…

A versenyt a MNGSZ zsűri plakettel rendelkező, a MNGSZ és a Schnitta Sámuel MÉK-Egyesület szakemberei zsűrizik, a Schnitta egyesület által kidolgozott és elfogadott szakács-, cukrász- és pincér szakmai versenyek pontozási szempontjait alkalmazva a versenyen.

A Schnitta Sámuel MÉK-Egyesület várja a versenyre az iskolák tanulóit, a gasztronómia iránt érdeklődő látogatókat akik a verseny második napján március 21-én belépődíj nélkül tekinthetik meg Miskolcon az ITC székházban a résztvevő csapatok munkáit.

 

 

A zsűri elkezdte a munkáját

 

 

388448-483726885013863-21238626-n_20130320105000_92.jpg