Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Meg vannak a döntősök a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben

Meg vannak a döntősök a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben
Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös ízkombinációjú tortakreációk jutottak be a döntőbe, a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen 5-5 torta közül a zsűri júniusban választja ki az idei győztest.
A versenyt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezi immár 11. alkalommal. A Magyarország Tortája kategóriában a budapesti roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttorta, joghurtos ribizlibetéttel kombinált Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő, Balatoni Habos Mogyoró nevű kreáció, barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes torta és málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukorrétegekkel készült édesség került be.

A szakmai zsűri júniusban választja ki az idei Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját
A szakmai zsűri júniusban választja ki az idei Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját


A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe narancszselét és túrót kombináló sütemény mellett homoktövises torta, céklás-gyümölcsös kreáció, málnás zöldségtorta, és barackos sütemény jutott be. A tortákat idén is összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri. A zöldséges különlegességek külön elnyerték a zsűri tetszését, főként a cékla, a paradicsom, de volt, aki a szarvasgomba felhasználásában látta a győzelmi esélyt.


/T.D.