Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Magyar sikerek a Challenge International du Vin borversenyen

Magyar sikerek a Challenge International du Vin borversenyen
41. alkalommal rendezték meg Bordeaux-ban az egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetést, a Challenge International du Vin borversenyt, amelyen a magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet.
Idén 38 országból összesen 4376 bort neveztek, a legtöbb mintát - mint minden évben - francia termelők küldték.  A versenyen 49 magyar pincészet 134 borát bírálták el, ami azt jelenti, hogy Magyarországról az ötödik legtöbb borminta érkezett a Challenge-re. Az eredmény szerint a magyar borokat 17 arany-, 16 ezüst- és 5 bronzéremmel ismerték el. 


A Challenge International du Vin borversenyen a magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet
A Challenge International du Vin borversenyen a magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet


A legtöbb, hat aranyérmet tokaji borok kapták, a badacsonyi és az egri borvidékről három-három, a Balatonfüred-csopaki borvidékről kettő, míg a szekszárdi, mátrai és villányi borvidékről egy-egy bor részesült a rangos elismerésben. Elismerésben részesült a Grand Tokaj Zrt., a Harsányi Pincészet, az Egri Korona Borház Kft., valamint az X-Vin Kft. A Balatonfüred-csopaki borvidékről pedig a Figula Pince és a Söptei Pincészet nyert aranyérmet.  A legtöbb ezüstérmet is tokaji borok kapták. A bormintákat hivatásos szakemberekből és amatőr borkedvelőkből álló zsűri bírálta el. 

/T.D.