Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Magyar siker a cukrászok világdöntőjén

Magyar siker a cukrászok világdöntőjén
Domonkos Dávid először vett részt a World Association of Chefs Societies (WACS) nemzetközi gasztronómiai szövetség versenyén, ahol szaloniki világdöntőn hatodik helyezést ért el. Emellett a WACS világdöntőjén szeptember 25. és 27. között a szakácsok között Elek Richárd (Hack Barnabás segítségével) a 11. helyen végzett a húszas mezőnyben melegkonyhás szakács kategóriában.
A versenyen egy tányérdesszertet és egy tortát kellett elkészíteni, erre összesen nyolc óra állt rendelkezésükre, de az ötödik óránál a desszertet, a hatodiknál a tortát ki kellett rakni. A cukrászoknak legalább 60 centiméteres díszmunkát kellett elkészíteniük, tányérdesszertet 6 főre és 1 gateaut (tortát) 8 főre. "A csokis szószból, almafagyiból, vérnarancszseléből álló tányérdesszert a Napot akarta megjeleníteni. A nyolc főre készült torta hét rétegű lett, volt benne francia krém passion és mangó ízesítéssel, áthúzva tejcsokoládés glasszázzsal" - mondta el a magyar cukrász.Domonkos Dávid

A versenyen Domonkos Dávid segítője (commis) Kiss Dániel volt


Tavaly októberben rendezték meg a WACS közép-európai döntőjét, ahol a három versenyben - szakács, junior szakács és cukrász - összesen négyen nyerhettek kvalifikációt a 2016-os világdöntőre. Hazánknak először sikerült a világdöntőbe jutni, és rögtön két kategóriában is. A szakácsoknak 4 fogást kellett elkészíteniük 12 főre, 5 óra alatt. Az alapanyagok között kötelezően szerepelnie kellett többek között a libamájnak, a skót lazacnak, a fésűkagylónak, a holland borjúnak és a Valrhona csokoládénak. 
    

/T.D.