Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Különdíjas a magyar csapat

Különdíjas a magyar csapat
A Bocuse d'Or döntőjét az Egyesült Államok csapata nyerte, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. A magyar csapat a negyedik helyen végzett, mindössze 16 ponttal csúszott le a dobogóról.
A magyar csapatot Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta, a világ legrangosabb szakácsversenyén a legjobb hústál és a legjobb promóciós poszter különdíját kapták. "Jó lett volna érezni a szobor súlyát, de a legjobb ötöt céloztuk be, ezt sikerült elérni. Azt tekintve, hogy mennyi idő alatt jutottunk el erre a szintre, egyedülálló ez a teljesítmény" - mondta Széll Tamás.


A magyar csapat tányérja a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny lyoni világdöntőjén
A magyar csapat tányérja a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny lyoni világdöntőjén


Széll Tamás és csapata végül 1565 pontot kapott a zsűritől, amely különösen magas pontszámot adott a magyar csapatnak az íz és főzési technika, a tálalás, a földrajzi sajátságosság és eredetiség értékelése során. A magyar csapat teljesítményének elismerése egyben kedvező nemzetközi visszaigazolás a magyar gasztronómia terén az utóbbi években tapasztalható fejlődésről is. A magyar csapat a 2013-as és a 2015-ös döntőt követően idén is megnyerte a lyoni Bocuse d'Or plakátversenyét./T.D.