Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Kilencedszer rendeztek sör- és csülökfesztivált

Kilencedszer rendeztek sör- és csülökfesztivált

Május 27. és június 1. között Békéscsabán zajlott a IX. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé. Az eseményen Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója mellett Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke is részt vett.

A több napos fesztivál több csemegével és különlegességgel is szolgált. A sörkülönlegességek mellett a hozzá kiválóan illő csülökről sem feledkeztek meg a szervezők, a közönséget pedig mindennap élő koncertek szórakoztatták.

 

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé egyik versenyszáma a csülökpörkölt főzőverseny volt.

A Csülökparádén a hazai gasztronómia színe-java képviseltette magát

 

A több mint 100 csapat részvételével zajló csülökpörkölt főző versenyen az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozta, úgy mint Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Fésűs Nelly és Szomor György színészek és Róna Iván.

 

A képen: Bora Imre és Csanálosi László főszervezők, Róna Iván, Prohászka Béla, Benke László

Akiknek a rendezvény sikere köszönhető


Naponta több 10.000 látogató kísérte figyelemmel a főzőversenyt és az élő koncerteket, a cirkuszi mutatványok fortélyait a gyereknap keretei között pedig több ezer gyerek sajátíthatta el.
Magyarország legnagyobb sörfesztiválja céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város turisztikai kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése.
A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt feladatának tartja a nagy turisztikai vonzerővel rendelkező események népszerűsítését: a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szorosan illeszkedik a Kulturális Turizmus Évének „Bor és gasztronómia pilléréhez", továbbá a 2010-es Fesztiválok Évéhez is.

 

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin