Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Két magyar arany a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

Két magyar arany a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon
Először díjaztak magyar pezsgőt aranyéremmel az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A rangos elismerést a Kreinbacher Birtok somlói furmint pezsgői, a Prestige Brut és a Brut Classic 2011 Magnum érdemelték ki, míg a Törley Fortuna pezsgője ezüstérmet kapott.
A harmadik alkalommal megrendezett CSWWC azért egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, mert kizárólag pezsgőket értékelnek és a zsűri kifejezetten erre szakosodott, világhírű szaktekintélyekből áll. A rangos megmérettetést Tom Stevenson szakíró, Essi Avellan Master of Wine, Tony Jordan és a magyar Márkus György keltette életre. A mezőnyt országonként, régiónként és stílusonként értékelik, díjat kizárólag a bírák egyhangú döntése esetén ítélnek oda. A versenyre idén minden eddiginél több pezsgőt neveztek Champagne-ból és a világ legtávolabbi pontjairól, nőtt a résztvevő országok száma is, ezek közül összesen 16 ország pezsgői nyertek arany- vagy ezüstérmet.


Törley Fortuna

A Törley Fortuna pezsgője ezüstérmet kapottA vakkóstolás és pontozás két teljes héten át zajlott Kentben, Magyarország rögtön az első versenynapon került sorra. A Kreinbacher Birtok második alkalommal vett részt a megmérettetésen. A somlói pincészetben minden pezsgőt Méthode Traditionnelle módszerrel, palackban erjesztve és érlelve készítenek, legalább 18-22 hónap seprőn tartással. A Prestige Brut tiszta furmint pezsgő, a Brut Classic évjáratos magnum különlegessége pedig az, hogy több mint három évig érlelődött, és a pezsgő a nagyobb palackban frissebb, gazdagabb arcát mutatja.


/T.D.