Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Készül az MNGSZ a Közép-európai melegkonyhás szakács és cukrász verseny Prágában

Készül az MNGSZ a Közép-európai melegkonyhás szakács és cukrász verseny Prágában
Megtartotta főpróbáját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ).
Hónapok óta zajlik a folyamatos felkészülés a gasztronómiai világszövetség (WACS) közép-európai döntőjére, melyen három magyar fiatal képviseli hazánkat, Elek Richárd (Fausto) felnőtt szakács, Hack Barnabás (Costes) junior szakács és Domonkos Dávid (Horváth Cukrászda Budapest) felnőtt cukrász kategóriában.
A tegnapi napon mutatkozott be először hivatalosan is versenymenüjével Elek Richárd, melyet rögtön dr. Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkára is végigkóstolt. Ricsinek 3 órája áll rendelkezésre, hogy a WACS által meghatározott kötelező alapanyagok felhasználásával elkészítse 3 fogásos versenymenüjét, melyet 5 perces időközönként tálalnak egymás után a versenyzők.
 
Dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár és Krivács András MNGSZ elnök

Dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár és Krivács András MNGSZ elnökAz idei évvel a kötelező alapanyagok:
    előétel (hal) – Halibut, skót lazac, Szent Jakab kagyló, wasabi
    főétel – holland borjú bélszín, lapocka és velő
    desszert – Valrhona Grand Cru Manjari csokoládé (64%), Dilmah tea

A verseny 2015. október 1-4. között kerül megrendezésre a prágai PVA For Gastro&Hotel szakkiállításon 35 ezer látogató előtt.  A tét nagy, a világszövetség hét régiójából a felnőtt szakácsoktól az első kettő, a junior szakácsnál és cukrászoknál pedig az első helyezettek jutnak tovább a 2016-os világdöntőbe.Forrás: mngsz.eu