Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Kaviár és pezsgő az idei Gourmet fesztiválon

Kaviár és pezsgő az idei Gourmet fesztiválon
Május 17. és 20. között a Gourmet fesztivál középpontjában a gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz. A Millenáris Parkban a nemzetközi sztárséfek mellett a magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászatai és pincészetei is bemutatkoznak.
A seregszemle célja, hogy összehozza azokat az éttermeket, cukrászdákat, borászatokat, sörfőzőket, akik ma Magyarországon a legjobbat nyújtják a maguk területén és megpróbálja őket a szélesebb közönséghez is közelebb vinni. Idén a kaviár, a pezsgő és a gombóc témában tart előadást és ad exkluzív ebédet, vacsorát mások mellett a világ 10. legjobb éttermének számító bécsi Steirereck séfje, Heinz Reitbauer, aki a színpadon öt gombás ételt készít majd el; Latin-Amerika legjobb női szakácsa, Kamilla Seidler, aki a bolíviai és latin-amerikai konyhát népszerűsíti majd; de jelen lesz az isztambuli Neolokal séfje Maksut Askar is, aki az anatóliai gasztronómiát értelmezi újra a színpadon és az általa készített exkluzív vacsorán egyaránt.


A gombóc, a kaviár és a pezsgő áll az idei Gourmet fesztivál középpontjában
A seregszemle célja, hogy összehozza azokat az éttermeket, cukrászdákat, borászatokat, sörfőzőket, akik ma Magyarországon a legjobbat nyújtják a maguk területénMagyarországról workshopot tart mások mellett Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje; Jahni László, a Kistücsök séfje; Pataki Ádám cukrász vagy Pohner Ádám is, aki Magyarországot képviseli majd a júniusi, torinói Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen. A vidéki ebéd sorozat a legizgalmasabb vidéki éttermeket mutatja be, de a legjobb fővárosi éttermeket is külön bontásban ismerheti meg a közönség. Mindezeken túl bemutatkoznak a magyarországi borászatok, lesz kaviárspecialista, különleges rétes, és kóstolható lesz a Gerbeaud cukrászda alapításának 160. évfordulójára készített egyedi csokoládé is bonbon, táblás és torta változatban egyaránt. A gyerekeket a Kerek Perec gasztronómiai játszótéren és a Chefparade főzőiskolában várják.


MTI/T.D.