Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

HOVENTA – Prohászka Béla vendége Domokos László, az ÁSZ elnöke!

HOVENTA – Prohászka Béla vendége Domokos László, az ÁSZ elnöke!
Prohászka Béla az Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség elnökének meghívására látogatott el Domokos László Állami Számvevőszék elnöke a HOVENTA kiállításra!

 Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Warvasovszky Tihamér Állami Számvevőszék alelnök és Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Prohászka Béla elégedetten számolt be a HOVENTA Nemzetközi Szálloda- Vendéglátóipari és Gasztrotechnikai szakkiállításról. A HUNGEXPO szervezésében először nyílt meg a HOVENTA szakkiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

2010. október 19-én, kedden számos újdonsággal várták a vendéglátó- és szállodaiparba érdekelt üzletembereket. A HOVENTA a szakma lehető legszélesebb spektrumát mutatta be az érdeklődőknek. Az idei kiállítás az 5000 négyzetméteres nettó kiállítási területtel, mintegy 25%-os növekedést mutatott a tavalyi évhez képest. A kiállításon a 115 hazai cég mellett olasz, görög, cseh, osztrák és szerb kiállítók mutatkoztak be.

Kiemelkedő esemény volt a luxembourgi gasztronómiai világbajnokságra készülő Nemzeti Szakács és Cukrász, valamint Nemzeti Katonaszakács Válogatott főpróbája. Az alig egy hónap múlva kezdődő világesemény előtt ez volt az utolsó alkalom, hogy a szakmai kollegák és a nagyközönség is megtekinthette azt a melegkonyhás versenymunkát, mellyel a válogatottak képviselni fogják hazánkat. A háromfogásos menüt a nemzetközi elvárásoknak és a versenyszabályzatnak megfelelően készítették el, a luxembourgi versenykonyha pontos másában.

 Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Warvasovszky Tihamér Állami Számvevőszék alelnök és Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.

Különleges alkalom volt ez a négy nap, hiszen már évek óta vártak mind a szakemberek, mind a csapatfelkészítők egy olyan szakmai rendezvényre, ahol tökéletes körülmények között, a luxembourgi versenyfeltételeket lemásolva készíthetik el versenymunkájukat. Ennek megfelelően, a HOVENTA első két napján a Nemzeti Katonaszakács Válogatott, az utolsó két napján pedig a Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott készítette el háromfogásos menüjét 100 főre.

Nagy megtiszteltetés volt, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség meghívására vezető személyiségeket tették tiszteletüket a Válogatottaknál. Az első napon Farkas Zoltán országgyűlési képviselő, Békés megyei közgyűlés elnöke, a honvédelmi bizottság tagja, valamint Dankó Béla országgyűlési képviselő, Kondoros polgármestere a katonai menüt ízlelte meg. A kiállítás második napján a Honvédelmi Minisztériumból Dr. Keszthelyi Gyula HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Horváth Tibor HM fejlesztési és Logisztikai Ügynökség ellátási osztályvezetője, Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságától Balassa István mk. ezredes, Horváth Ferenc dandártábornok Magyar Honvédség Támogató dandárparancsnoka és Nagy Lajos mérnök alezredes Magyar Honvédség 43. Nagysándor József híradó és vezetéstámogató ezred megbízott parancsnoka szintén a katonai menüt kóstolták meg.

Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke és Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.

A 4. napon jött el körünkbe a fővendég: Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Warvasovszky Tihamér Állami Számvevőszék alelnök, s megtekintették a Gasztronómiai Kiállítást. Szalay Levente, a HOVENTA igazgatója fogadta őket. Domokos László és Warvasovszky Tihamér abba is betekintést nyert, hogy készül a verseny menü.

Ezek után a Hungarikum pálinka értékeinket bemutattam és az ételekhez illő magyar borkülönlegességeket is, majd megkóstolták az ízekben és tradicionális alapanyagokban gazdag menüt. Az Állami Számvevőszék elnöke és alelnöke meglátogatta a versenyzőket, s értékes eszmecsere során elemezte a versenymunkákat. Hatalmas szakmai elismerés, hogy Domokos László és Warvasovszky Tihamér megtekintette a főpróbánkat, sok sikert kívántak nekünk.

A Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott tagjai:
Csapatkapitány: Varga Károly,
A csapat tagjai: Volenter István, Kostyál Gábor, Molnár Péter, Szűcs Sándor, Birkás Gábor.

Az Magyar Honvédség Katonai Nemzeti Válogatott Csapata
Az MNGSZ HM MH Régió Elnöke:
Mudra József alezredes

A Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott tagjai: Csapatkapitány: Varga Károly, a csapat tagjai: Volenter István, Kostyál Gábor, Molnár Péter, Szűcs Sándor, Birkás Gábor.  Az Magyar Honvédség Katonai Nemzeti Válogatott Csapata Az MNGSZ HM MH Régió Elnöke: Mudra József alezredes Bálványos Zsolt őrnagyBálványos Zsolt őrnagy


Csapat tagjai:
Gulyás Károly ka.
Kovács Attila törm.
Kovács Péter ftörm.
Csejovszky Zoltán törm.
Bojtos György ka.
Balázs Gergő t. honv.
Lukács Péter ka.
Kókai Krisztián szkv.
Mocsáriné Balogh Zsuzsanna ka.
Balogh Tibor szkv.
Gyenes Tamás ka.
Somorjai Péter ftörm.


A Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott menüje:
Előétel
„Víz alatti kedvencek"
Borgőzös lazac rolád furmintos meleg halmajonézzel
Lazac tatár mikro salátával és kapris vinaigrettel
Füstölt paprikás rákvajban konfitált harcsa filé halászlémártással, kapros burgonyával
Tigrisrák fokhagymás parajjal töltött pudinggal
Főétel
"Pecsenye kacsa és házi nyúl duett"
Rózsaszínre sült kacsamell mustban glaszírozott
lilahagymával, vargánya ropogóssal, paszternák
pürével
Házinyúl terrine kacsamájjal, szarvas sonkával,
aszalt meggyes jus -vel, zsenge zöldségekkel

Desszert
„Édes csábítás"
Rákóczi túrós lepény barackpálinkás kajszi lekvárral
Mákos „lütyü" tokaji szabayonnal, áfonya sorbet-vel
Csokoládé variáció

mg1_462_20101025164450_640.jpg

Igazi ételkülönlegességek születtek a HOVENTA Gasztronómiai Kiállításon!

A fővendég: Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Warvasovszky Tihamér Állami Számvevőszék alelnök, s megtekintették a Gasztronómiai Kiállítást.

A 4. napon jött el körünkbe a fővendég: Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Warvasovszky Tihamér Állami Számvevőszék alelnök, s megtekintették a Gasztronómiai Kiállítást.

 

-dr.Safárik Gabriella-