Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Hortobágyi ízek a Debrecziner Gourmet Fesztiválon

Hortobágyi ízek a Debrecziner Gourmet Fesztiválon
A Debrecziner Gourmet Fesztivál középpontjába idén a hagyományos hortobágyi alapanyagok kerülnek, a rendezvényt június 24-én és 25-én tartják a Nagyerdőben, a Békás tó partján.
Debrecen turisztikai stratégiájának fontos eleme, hogy egyre több olyan rendezvény legyen, amely a modern helyi gasztronómiát mutatja be, ennek zászlóshajója a Debrecziner Gourmet Fesztivál. Tavaly a hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbász volt a rendezvény középpontjában, idén pedig a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentrál a fesztivál.


A Debrecziner Gourmet Fesztivál középpontjába idén a hagyományos hortobágyi alapanyagok kerülnek
A Debrecziner Gourmet Fesztivál középpontjába idén a hagyományos hortobágyi alapanyagok kerülnek


Balogh Károly, az Ikon Debrecen társtulajdonosa, a fesztivál főszervezője szerint a fejlett gasztronómia jövője a minőségi termékeket előállító helyi kistermelőkre és a modern oktatásra épül. A kétnapos programban ismert magyar séfek folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el saját ételeiket. Idén a Hortobágy alapanyagai: a magyar szürkemarha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerülnek a középpontba. A tálaláshoz biológiailag lebomló tányérokat és evőeszközöket használnak az éttermek.


/T.D.