Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Főpróbát tart a Nemzeti Válogatott

Főpróbát tart a Nemzeti Válogatott
2014. november 22-26. között kerül megrendezésre a luxembourgi Gasztronómiai Világbajnokság.
A gasztronómiai világbajnokság minden negyedik évben kerül megrendezésre, ahol közel 50 nemzet több mint 1600 nemzeti és egyéni versenyzője mutatja be tudását.  A gasztronómiai verseny a nagysikerű Expogast szakkiállítás része. Az esemény és a szervezők nagy múltra tekinthetnek vissza, hiszen az első versenyt több mint 40 éve hívták életre és napjainkra olyan eseménnyé nőtte ki magát, ahol közel 45 000 látogató fordul meg az 4 napos rendezvény során a világ minden részéről Japántól Kanadáig, Dél-Afrikától Norvégiáig.

Versenymunkájuk során mind a 30 válogatottnak el kell készítenie egy összetett, több feladatsorozatból álló hidegkonyhás díszasztalt; majd pedig egy másik napon, élő munka során, egy háromfogásos fine dining menüt 105 főre, melyet a világ minden tájáról érkező vendégek kóstolhatnak meg a nemzetek éttermében.

A kiállítás és verseny fő pontja a Nemzeti Válogatottak melegkonyhás versenye.

Minden nap 6 csapat mutatja be melegkonyhás menüjét. A magyar csapat rögtön az első napon 2014. november 22-én mutatja be 3 fogásos ételsorát, még pedig olyan országok mellett, mint USA, Anglia, Wales, Spanyolország és Románia.


A siker érdekében a csapat a luxembourgi verseny előtt főpróbákon 3 alkalommal, hazai helyszíneken legyakorolja a melegkonyhás versenyfeladatát, még pedig a kinti verseny feltételeinek megfelelően.


 Nemzeti Válogatott

2014. október 18. (szombat) - Hajdúszoboszló Hotel Silver

2014. október  - Nyíregyháza

2014. november 8. (szombat) - Kondoros Kondorosi Csárda

Szeretettel várunk mindenkit,aki szeretne részt venni ezen főpróbákon, és részese lenni a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott felkészülésének,

segítve ezzel őket a minél jobb eredmény elérésében.Részvételi díj: 10.000 Ftmely tartalmazza a 3 fogásos luxembourgi verseny menüt,

valamint az ételsort kísérő borokat és ásványvizet.18.00 – 18.45      érkezés

18.45                     köszöntő

19.00 – 22.00      vacsorajelentkezés: titkarsag@mngsz.com

információ: 70/97-70-111Szállás: Hotel Silver - (hivatkozás MNGSZ-re)

rendezveny@hotelsilver.hu


*

5.000 Ft/fő/éj + 450 Ft/fő IFA