Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Felhívás - X. MAGYAR BARISTA BAJNOKSÁG

Esemény időpontja: 2014. February 17. 08:07
Felhívás - X. MAGYAR BARISTA BAJNOKSÁG
A SCAE Magyar tagozata meghirdeti a Barista Bajnokságot. Nagy örömünkre szolgál, hogy 2014-ben  immáron 10. alkalommal kerülnek megrendezésre a barista szakemberek megmérettetésére szervezett versenyek.

Idei évben hat kategóriában szervezzük meg a versenyeket, melyek a következők:

  • Barista,
  • Brewers - Filter,
  • Latte Art,
  • Coffee In Good Spirit - Alkoholos kávékoktélok,
  • Cup Tasting,
  • Cezve/Ibrik.


A versenyek a SCAE, WCE szabályzata alapján kerülnek elbírálásra és a nyertesek hazánkat képviselhetik a Melbournben megrendezendő Latte Art, Coffee In Good Spirit és Cup Tasting kategóriában illetve Riminiben a Barista, Brewers, Cezve/Ibrik kategóriában. A versenyeken való részvétel feltétele az érvényes SCAE tagság (jelentkezési lap letölthető innen, amit a tibor.hajcsunk@scae.hu vagy az edit.gulyastot@scae.hu e-mail címre kérném eljuttatni). A 2014-es évben egy versenyszámban való részvétel ingyenes, a másodiktól pedig versenyszámonként 5.000,00 azaz ötezer forint nevezési díj fizetendő. Szeretettel várunk minden magát megmérettetni vágyó baristát a versenyen. Amennyiben úgy érzi, hogy szívesen bemutatná felkészültségét, szaktudását és prezentációs képességeit akkor kérem az itt letölthető jelentkezési lapot kitöltve juttassa el a fent nevezett e-mail címek egyikére.Jelentkezési határidő: 2014. Február 17. hétfő 24:00.A verseny a Hungexpo területén található 25-ös pavilonban 2014. Március 10-12.-e között kerül lebonyolításra a Sirha Kiállítás keretein belül. Minden gyakorlati kérdésre a bejutással, gyakorló időkkel, versenyzéssel, orientációs találkozóval, stb. kapcsolatban igyekszünk minnél szélesebb körben megválaszolni és a válaszokat a www.scae.hu honlapon és további médiapartnereinken, partner egyesületek honlapjain keresztül közzétenni. Amennyiben, bármilyen további kérdések merülnének fel akkor azt a fent nevezett e-mail címékre kérem eljuttatni.


A versenyzéssel kapcsolatosan további információkat a következő telefonszámokon kaphat:

Gulyástót Edit +36 70 9328940
Hajcsunk Tibor +36 30 9435303


X. MAGYAR BARISTA BAJNOKSÁGVersenyleírás


Tisztelt Leendő Versenyzők!


A versenyzők számától függően kerülnek a versenyszámok rendezési ideje meghatározásra. Kérünk ezért minden versenyzőt, hogy lehetőségeihez mérten minnél előbb juttassa el jelentkezését. A jelentkezési határidő lejártát követően - 2014. Február 17. 24:00 óra - a legrövidebb időn belül közzétesszük a versenyek és gyakorlóidők pontos idejét a www.scae.hu, www.kavekorzo.hu és partnereink honlapjain.

Előreláthatólag egy a versennyel megegyező kávégép és örlő hamarosan felállításra kerül, ahol előre egyeztetett időpontban a versenyzők gyakorolhatnak. Tájékoztatás a www.scae.hu honlapon lesz megtalálható.

Bizonyára sokaknak ismert, hogy az egyes kategóriák nyertesei hazánkat fogják képviselni a Melbournben - Latte Art, Coffee In Good Spirit és Cup Tasting illetve Riminiben - Barista, Brewers, Cezve/Ibrik és Roasting kategóriákban. Nyerteseink utiköltségét és a verseny helyszínén való tartózkodás költségeit hála nagylelkű támogatóinknak a SCAE Magyar tagozata fedezi, ami egyébként a verseny rendezésének egyik feltétele. Roasting kategóriában a Sirha keretein belül nem rendezünk versenyt, de keressük a lehetőséget, hogy egy későbbi időpontban ez megrendezésre kerüljön, illetve benevezhessük versenyzőinket egy olyan helyszínre ahol megrendezésre kerül a Roasting verseny.

A versenykiírásból kiderül, hogy hat kategóriában kerül verseny meghirdetésre, melyekről szeretnénk ezennel egy rövid bemutatót, ízelítőt adni.

Reméljük sokan kedvet kapnak a versenyzéshez és nyerteseink hasonlóan kiváló eredményeket érnek el mint azt az előző években baristáink a különböző kategóriákban elértek. Mint bizonyára sokan tudják, hazánkból elsőként Molnár Attila jutott be 2009-ben Atlantában a döntőben. Tóth Sándor 2010 Coffee In Good Spirit kategória döntőjébe jutott, majd Gál Miklós lett döntős brewers kategóriában Maastrichtban 2011-ben. Őt követte Kiss Zoltán aki világbajnok lett 2012-ben Bécsben Cezve/Ibrik kategóriában. A felsorolásnak szerencsére nincs vége mert ugyanebben az évben Söulban Orosz Ákos Coffee In Good Spirit Versenyszámok beutatása kategóriában hódította el a bajnoki címet. 2013-ban Melbournben Várady Tibor brewers kategóriában döntős és aeropressben világbajnoki 3. helyezett lett. Nizzában Horváth Lajosnak sikerült Cup Tasting kategóriában megnyerni a világbajnokságot. Ebben a felsorolásban csak a döntősök szerepeltek, de a többi baristáról se feledkezzünk meg akik az elmúlt években sikeresen, nagyon jó eredményeket értek el hazánkat képviselve, mint Kántor Enikő, Juhász Edit, Cseresznyés Márk, Temesvári Szabolcs, Illés Gyula, Hajdú Péter, Konc Márk, Nezvál Máté, Kovács Antal. Ezúton is köszönjük elkötelezettségüket és további sikereket kívánunk nekik.