Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

Átalakult a Magyar Turizmus szervezete

Átalakult a Magyar Turizmus szervezete
Seszták Miklós, a nemzeti fejlesztési miniszter még áprilisban közölte: az új ügynökséget Guller Zoltán vezeti, a kormánybiztos Bienerth Gusztáv lesz. 
A Magyar Turisztikai Ügynökség a termékfejlesztéstől a rendezvények koordinálásán át a külképviseletik minden turizmust érintő kérdéssel foglakozik, egészen a falusi vendéglátástól a koferenciaturizmusig. Ezzel a rendszerrel a magyar turizmust felemeljük, és a közigazgatási béklyóból piaci szereplővé emeljük át - fogalmazott Seszták Miklós. A Magyar Turizmus Zrt. helyett létrejövő Magyar Turisztikai Ügynökség Rogán Antal ötlete volt, lényege, hogy az állam jobban szemmel tarthassa a GDP egyre nagyobb részét kitevő idegenforgalomat.

etterem
Bienerth Gusztáv, leendő turizmusért felelős kormánybiztos elmondta: a kormánydöntéssel létrejövő új rendszer "maga a nemzetközi trend, 21. századi struktúra". Guller Zoltán szerint az ügynökség legfontosabb feladata a piaci szereplők segítése és támogatása. A Magyar Turizmus Zrt. fog ügynökséggé alakulni jogutódlással, így minden szakember munkájára számítanak a jövőben is. Gerendai Károly kifejtette: Az országnak óriási lehetőségei és tartalékai vannak a turizmusban, amit megfelelő stratégia nélkül nem lehet kiaknázni.

/T.D.