Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

A Vezúv lett az év fagylaltja

A Vezúv lett az év fagylaltja
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a szegedi Virág Cukrászdában 85 fagylalt közül választotta ki a nyertest. Idén a kötelező íz a meggy volt.
Hiczkó Henrietta, aki a budapesti Nándori cukrászdából nevezett a versenyre, győztes fagylaltja csokoládés, kakaós és karamellás, tejes alapú volt, amire meggyszószt is öntött.  A nevezett fagylaltokról tizennégy fős szakmai és nyolc fős közönségzsűri döntött, utóbbiban Ördög Nóra műsorvezető, Liptai Claudia színművész, Tarján Zsófi és Lázár Tibor a Honeybeast együttes tagjai, Botka László Szeged polgármestere, Marko Krivokapic, a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, Segal Viktor, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja és Munz Károly gasztronómus, barista foglalt helyet.


Az Év fagylaltja 2016 - forrás: Facebook
                                                        A szakmai zsűri 8 tagból állt


A rendezvényen megtartották a Magyarország tortája verseny középdöntőjét is, ahol a szakmai zsűri tíz tortából választott ki hármat, amelyek közül augusztus 20-án hirdetnek majd győztest. A döntőbe idén a dunaföldvári Tóth Cukrászdából Tóth Norbert Aranyos körtetortája, és a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászdából Szó Gellért cukrász két tortája, az Őrség zöld aranya és a Zuzorka került.


/T.D.