Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghosszabbította stratégiai partnerségét a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  meghosszabbította stratégiai partnerségét a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel
Tizennyolcra bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiai partnereinek száma, miután Seszták Miklós miniszter aláírta az erről szóló megállapodást a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségével és a Magyar Energiafogyasztók Szövetségével 2014. október 28-án, Budapesten.

 Seszták Miklós

Az esemény keretében megerősítették azokat a stratégiai partnerségi megállapodásokat is, amelyeket az előző ciklusban tizenhat szakmai szövetséggel, érdekképviselettel kötött a minisztérium.

Seszták Miklós beszédében úgy fogalmazott: a tárca legfontosabb feladata, hogy a társadalmi érdekek összehangolásával, megalapozott kormányzati döntésekkel, az együttműködés erejére támaszkodva növelje Magyarország versenyképességét. Hozzátette: a jogszabályok akkor tudnak pozitív változásokat elindítani, ha szoros a kapcsolatuk a valósággal és figyelembe veszik a szabályozott terület sajátosságait. Ennek feltérképezésében elengedhetetlen, hogy az adott területet legjobban ismerő szakemberek megosszák a tárcával tapasztalataikat - hangsúlyozta a miniszter.

A jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvény stratégiai megállapodás kötését teszi lehetővé a jogszabályok előkészítése körében azon szervezetekkel, amelyek készek a kölcsönös együttműködésre, és amelyek az adott jogterület szabályozásának előkészítésében társadalmi érdeket jelenítenek meg.

A minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnereknek. Az együttműködő szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A stratégiai partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék, és a minisztériumnak átadják.(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)