Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

A magyar szakács válogatottak jól teljesítettek a luxemburgi Világbajnokságon

A magyar szakács válogatottak jól teljesítettek a luxemburgi Világbajnokságon
Kocsonya Kálmán mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Szakács Alelnöke a Nemzeti Válogatott vezetője a 2010-es Culinary World Cup Világbajnokság magyar eredményeit elemezte.


- Milyen eredménnyel zártak a magyar válogatottak a Culinary World Cup Világbajnokságon Luxemburgban?
- A nemzeti válogatottak számára az utolsó versenynapot követő napon tartják a díjátadó gálát, amelyen kiderül, hogy a csapatversenyek és az egyéni versenyek kategóriájában mely csapat, illetve egyéni versenyzők esetében ki lett a világbajnok. Erre csak azok lehetnek esélyesek, akik az öt versenynap során arany minősítést szereztek.

 Ifjúsági Válogatott

Az Aranyérmes Ifjúsági Válogatott őszinte öröme

Az összesítések alapján válogatottaink a következőképpen végeztek:
Nemzeti Felnőtt Válogatott
melegkonyha - ezüstérem
hidegkonyha - ezüstérem
Nemzeti Katonai Válogatott
melegkonyha - ezüstérem
hidegkonyha - ezüstérem
Nemzeti Junior - aranyérem
Nemzeti Junior csapatunk pedig, összesítésben a 3. helyet szerezte meg a regionális junior csapatok között.

Nemzeti Felnőtt Válogatott

Nemzeti Felnőtt Válogatott asztala a luxemburgi Világversenyen

- Az egyéni indulók is rengeteg éremmel térhettek haza. Kiket emelne ki közülük és miért?
- Az egyéni kategóriában benevezett versenyzők összesen 43 éremmel és hét diplomával tértek haza. Remek teljesítmény! Ha figyelembe vesszük a felkészülések hátterét, hogy néhányuknak a felkészülést és a kint tartózkodást is csak saját költségük terhére tudták megoldani, akkor ezekre az eredmények még inkább büszkék lehetünk. Az egyéni versenyzők közül Varga Károlyt kell kiemelnem, hiszen két éve tölti be a Szövetségi kapitányi tisztséget. Így volt ezen a világbajnokságon is. Mind a felnőtt, mind az ifjúsági csapat összeállításáért és szakmai irányításáért fellelt, sőt a katonai csapat szakmai munkáját is segítette, emellett még három egyéni munkával is kiállított, ami ember feletti teljesítmény szellemi és fizikai megterhelést is figyelembe véve. Az eredményei káprázatosak, hiszen három aranyérem mellett az egyéni kategóriában a Világbajnokság harmadik helyezését és a Világkupát is Ő nyerte el.

További egyéni indulók eredményei összesítve:
17 darab ARANYÉREM
15 darab EZÜSTÉREM
11 darab BRONZÉREM
7 darab DIPLOMA

A Nemzeti Válogatott a meleg menüjét készíti.

A Nemzeti Válogatott a meleg menüjét készíti

- Összességében mi a véleménye az idei versenyről?
- Nagyszámú érdeklődő, látogató és nagy létszámú versenyző volt ezen az idei Világbajnokságon. Tényszerűen: 45000 ember tekintette meg a versenyek színhelyeit, továbbá 2400 főt meghaladó versenyző mérettette meg magát, akik 53 nemzetből érkeztek. Naponta öt felnőtt válogatott, két katonai válogatott, további két ifjúsági válogatott konyhájában készültek el a menük, három fogásban, csapatonként 105 adagban, így a kilátogatóknak volt lehetőségük megvásárolni ezeket a menüket, ezáltal véleményt alkothattak a csapatok eredményeiről.

A Wacs részéről látható törekvés az ifjúság irányába történő nyitás, ez a verseny feladatok kiírásában is már érzékelhető volt. A helyszínen is egyre több érdeklődő fiatallal találkoztunk, ami örvendetes. Szövetségünk is ezen irányvonalat képviseli, hiszen két évvel ezelőtt a Szövetség azt a döntést hozta, hogy ki kell munkálni egy nemzetközi szinten is ütőképes ifjúsági csapatot. Az elért eredményeink megalapozzák, hogy hosszú távon is tovább folytassuk az eddigi célkitűzéseinket.


-kt-