Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

A legkedveltebb hazai fehérborokat mutatják be

A legkedveltebb hazai fehérborokat mutatják be
A 6. Olaszrizling Október nagykóstolón tizennégy borvidék olaszrizlingjeit és olaszrizling alapú házasításait felsorakoztatva mutatják be Magyarország legkedveltebb fehérborát.

Noha már nem a legnagyobb területen termesztett fehérszőlő-fajta Magyarországon, mégis sokak számára a "legmagyarabb fehérbor" az olaszrizling - hangsúlyozzák a szervezők. A szőlőfajta szinte minden magyarországi borvidéken megtalálható, ezért a nagykóstoló igyekszik széles körképet nyújtani: 14 borvidék csaknem 70 pincészete hozza el olaszrizlingjeit, olaszrizling alapú házasításait és más izgalmas tételeit, a látogatók így összesen több mint 200 bort kóstolhatnak.


A legkedveltebb hazai fehérborokat mutatják be


A széles kínálatban több évjárat, terroir, borstílus mutatkozik be; a borokkal való ismerkedést a Borkollégium ingyenes előadásai is segítik: az előadóként felkért borászok kóstolással egybekötött 25 perces villámkurzusokon mutatják be az olaszrizling különböző arcait, a fajtában rejlő szépségeket és lehetőségeket. A nagykóstolót szervező Winelovers a rendezvényt megelőzően nemzetközi borakadémikusok segítségével állította össze a tíz legjobb magyar olaszrizling listáját, melynek élén a Borbély Családi Pincészet 2016-os Nász a Bácson Badacsonyi Olaszrizling Limited Selection bora végzett. 

MTI/T.D.