Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

A Gourmet Fesztivál idén bemutatja a régió legjobb éttermeit

A Gourmet Fesztivál idén bemutatja a régió legjobb éttermeit
Május 18. és 21. között a Millenáris Parkban kerül megrendezésre a Gourmet Fesztivál, amely a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, így a legkiválóbb magyar éttermek mellett szlovén, lengyel és szlovák sztárséfek fogásait is kóstolhatják a látogatók.
A korábbi években egy-egy étel került a fesztivál középpontjába, tavaly viszont két alapanyagra fókuszáltak. Idén saját specialitásaik mellett ismét két alapanyagból, ezúttal mangalicából, illetve eperből készült fogásokkal készülnek a legjobb magyar éttermek séfjei. A fesztiválon egy kisebb séta közben a látogatók megkóstolhatják az egész ország legjobb séfjeinek kínálatát a trendi vidéki konyháktól a Michelin-csillagos éttermekig.


A régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat a Gourmet Fesztivál
A régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat a Gourmet Fesztivál


Az éttermeken túl idén is jelen lesznek a legjobb magyar cukrászdák, borászatok, sörfőzdék, pálinkakészítők, és a kézműves élelmiszerek széles választéka is megtalálható lesz. A magyar gasztronómia legnagyobbjai és gasztrocelebjei mellett a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek. Többek között a fesztiválra érkezik a világ legjobb női séfjének választott Ana Ros és a regionális konyha jeles képviselője, Wojciech Amaro./T.D.