Keresés

Partnereink

wacs
csintex
baba
turizmus trend
ave
hungarospa


Hírek

10. Jubileumi Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál Főzőverseny kiírása

10. Jubileumi Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál Főzőverseny kiírása
Bizony, elérkeztünk a tizedik Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál megrendezéséhez. Valószínűleg sokunknak a szívéhez nőtt ez a rendezvény, amely az évek során Nyugat-Dunántúl  egyik legrangosabb eseményévé vált. Ezt a jubileumot szeretnénk emlékezetessé tenni.

Minden érdeklődőt invitálunk, hogy jöjjenek el városunkba, ismerjék meg minél job-ban kulturális és gasztronómiai értékeinket.

A fesztivál egyik fontos részét képezi a meghirdetett főzőverseny, melynek megszer-vezését és lebonyolítását ez alkalommal is a 2004-ben alakult Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület vállalta magára. Célunk a dödölle és más tájjellegű ételek népszerűsítése, Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.

Ez évben egyesületünk két Guinness-rekord kísérletre is vállalkozik. E rekord-kísérletek folyamatosan, 26 órás időtartamban zajlanak, és várhatóan nagy tömege-ket vonzanak a rendezvény mindkét napján.

A 10. Jubileumi Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál helyszíne Nagykanizsán, a város szívében elhelyezkedő Erzsébet tér lesz.

A főzőverseny időpontja: 2013. szeptember 07.(szombat) 8-18 óra között
Színhelye: Fő út (Deák tér és Vasemberház közötti árnyas rész)


Versenyt hirdetünk az alábbi kategóriákban:

„D” kategória: Dödöllekészítés
„T” kategória: Tájjellegű ételek készítése

A főzőverseny zsűrizési és értékelési rendszerét már évekkel ezelőtt átalakítottuk, ezért az értékelés a következőképpen fog történni idén is:
A verseny végén a „D” és „T” kategóriát összegzi a zsűri, és az előre meghatározott pontrendszer alapján arany, ezüst és bronz fokozattal, illetve oklevéllel díjazza.
Természetesen, aki nem éri el a legalacsonyabb pontszámot, az csak oklevélben ré-szesülhet. Általában a versenyeken az a tapasztalat, hogy a versenyzők jó része tel-jesíti a minimum szintet, ezáltal valamelyik fokozatot el is nyeri.

A csapatoknak fedett sátrat vagy pavilont és 1 db kb. 2 m²-es asztalt biztosítunk.

Áramot nem áll módunkban biztosítani!

Az ételek otthon és a helyszínen is elkészíthetők, de szeretnénk, ha minél többen a helyszínen készítenék el vagy fejeznék be az ételeket.

3 fős csapatok jelentkezhetnek, a díjazáskor is ezt a létszámot vesszük figyelembe.

Nevezéskor kérjük elküldeni az elkészítendő ételek pontos leírását receptek formájá-ban, 5 fő részére, anyaghányaddal együtt.
Minden tájjellegű ételről és különlegesen elkészített dödölléről fotó készül a helyszí-nen.

Főző- és sütőedényekről, alapanyagokról, tálalóedényekről, dekorációról a résztve-vőknek kell gondoskodniuk!

Az alapanyagok árának visszatérítésére lehetőséget biztosítunk!

Vízvételi lehetőségre van mód.

Az egészségügyi előírásoknak megfelelően fejkendő vagy sapka viselése verseny alatt kötelező.

Kérjük, hogy szép, esztétikus környezetet alakítsanak ki sátraikban, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát!

A versenyen való részvétel feltétele, ha a versenyzők elfogadják a versenykiírás fel-tételeit és a jelentkezési lapot kitöltve, aláírva visszajuttatják a szervezőkhöz a mellé-kelt „élelmiszerbiztonsági garancia lap” aláírásával együtt.


Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

10. Jubileumi Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál
Nevezési határidő: 2013. augusztus 28. (szerda)

A nevezéseket a Tourinform nagykanizsai irodájában (8800 Nagykanizsa,
Csengery út 1-3.) személyesen adhatják le.
Levélben a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület (8800 Nagykanizsa, Király utca 31/E) címére küldhetik el.

A verseny napján 6.30-9.00 óráig kell a helyszínen megjelenni és a rendezőknél je-lentkezni, akik további információkkal látják el a versenyzőket. (9 óra után már nem lehet gépjárművel megközelíteni a főzőverseny színhelyét.)

A zsűri 10 órakor részletes tájékoztatást nyújt a versenyzőknek a zsűrizés menetéről. Nagyon fontos, hogy ekkor minden csapatból 1-1 fő megjelenjen a zsűri-sátornál!
A főzőverseny ünnepélyes megnyitójára 11órakor kerül sor.

Az értékelés 11.30 órától kezdődik a dödöllékkel, majd a főételekkel és a desszer-tekkel folytatódik.  A főzőverseny várhatóan 15.30 órakor fejeződik be.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre terveink szerint 17.30 órakor kerül sor a színpa-don.

A zsűri neves hazai szakemberekből áll, akik – a versenykiírásnak megfelelően –  pontrendszerben értékelnek.  Folytatódik a mozgó zsűrizés, amely azt szerint a ver-seny egész ideje alatt 2 zsűritag a versenyzők között tevékenykedik. Ily módon is szeretnénk közvetlenebbé tenni a zsűri és a versenyzők kapcsolatát.
A zsűri döntése megfellebbezhetetlen.

A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk.

DÍJAZÁSOK


Pontrendszer alapján a csapatoknak arany, ezüst és bronz fokozatú oklevelet, illetve a helyezésnek megfelelő emlékplakettet adunk át.
A helyezést el nem érő csapatok oklevélben részesülnek.
A „D” és „T” kategóriákban az a csapat nyeri meg a versenyt, amelyik a legmaga-sabb pontszámot éri el. Az ő jutalmuk egy-egy szép serleg lesz, amelyet az abszolút győztes csapat vihet majd haza.
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere is felajánlott két serleget a „D” és „T” kategória abszolút első helyezett csapatának,  a 10. Jubileumi Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál alkalmából.

Idén is meghirdetjük a „Legszebb főzőhelyért járó ” díjat, melynek nyertese egy szép serleget kap jutalmul.

A két fődíj sorsolás útján kerül a szerencsés csapatokhoz.
A Hévízi Kishelikon Hotel Rezidence **** jóvoltából a profik és amatőrök egy-egy szerencsés csapata (csapatonként 3-3 fő) eltölthet egy kellemes hétvégét a szállo-dában, félpanziós ellátással